Armani razbio Pesaro u finalu talijanskog Kupa
Foto: EPA

Milanski tim se prošetao do trofeja

Armani razbio Pesaro u finalu talijanskog Kupa

Milanski Armani večeras je u finalu Coppa Italia razbio tim Pesara rezultatom 87:59 i okitio se prvim trofejem u ovoj sezoni. 

Sama finalna utakmica je, kako i sam rezultat sugerira, bila jednosmjerna ulica.

Tim Jasmina Repeše pružio je nešto otpora u 1/4 i to je bilo uglavnom sve što su košarkaši Pesara napravili u ovom finalu. Već u nastavku tim iz Milana je demonstrirao silu i uz ubačenih 27 poena Pesaru je dopustio samo 6 i na poluvrijeme otišao s ogromnih 27 razlike. Nastavak utakmice bio je čisto odrađivanje posla. Armani je nastavio gaziti rivala i u 3/4 te je prednost najboljeg talijanskog tima rasla i preko 40 poena razlike. Tek je opuštanje tima Ettorea Messine u posljednjem periodu spasilo Pesaro potpune katastrofe te su košarkaši Jasmina Repeše poraz sveli na koliko toliko snošljivih -28. 

Datome s 15 i Punter s 13 poena bili su najefikasniji kod Armanija, dok je Cain ubacio 15 poena za Pesaro. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi