Armani se brukao protiv Žalgirisa
Foto: EPA

Težak poraz tima iz Milana

Armani se brukao protiv Žalgirisa

M. Šljivak

Košarkaši litvanskog Žalgirisa pobijedili su večeras u Milanu ekipu Armanija 94:62 u susretu 6. kola Eurolige.

Uvodne minute meča nisu slutile katastrofu domaćeg tima.  Igrali su jako dobro, vodili su većim dijelom prve četvrtine, ali su potpuno stali kod rezultata 20:16. Serijom od 9:0 Žalgiris je preuzeo vodstvo i nakon prve dionice gosti iz Kaunasa su imali pet poena prednosti, 20:25.

Nastavio je tim Šarunasa Jasikeviciusa da nemilosrdno trpa koš Milana u drugoj dionici. Prednost je rasla iz napada u napad, domaći nisu uspjeli da spoje dva dobra napada, a u jednom trenutku razlika je iznosila i plus 23 (24:47). Na odmor su gosti otišli sa 19 poena prednosti, 31:50.

Nisu gosti posustajali ni u nastavku. Potpuno su razbijali italijanski tim u ovom duelu. Bilo je samo pitanje kolika će razlika biti na kraju, a konačan rezultat je minus 32, 62:94.

Svi košarkaši litvanskog velikana su se upisali u strijelce u ovom duelu. Najefikasniji je bio Paulius Jankunas sa 13 poena, a još su petorica bila dvocifrena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Kod domaćih najefikasniji je bio Andrew Goudelock sa 13 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi