CSKA ne tako lako do nove pobjede

Euroliga 5. kolo

CSKA ne tako lako do nove pobjede

E. Ganibegović

Košarkaši CSKA Moskve su u okviru 5. kola Eurolige stigli do nove pobjede nad Žalgirisom rezultatom 94:91.

Početak prve dionice je pripao gostujućim košarkašima koji su nakon uvodnih par minuta imali prednost od 2:8. Žalgiris je nastavio sa boljom igrom pa su održavali vodstvo, koje je u jednom momentu bilo čak osam poena razlike, 7:15. Poslije toga domaćini su se vratili u meč, pa su nakon prve dionice vodili sa 22:19.

Druga četvrtina je u potpunosti pripala domaćinima koji su svoje vodstvo povećavali iz minute u minutu. Na odmor se otišlo rezultatom 51:36.

Poslije odmora ekipa iz Litvanije zaigrala je znatno bolje pa su pokušavali da se vrate u meč. Spustili su zaostatak na sedam poena razlike, čak u jednom trenutku i na pet, a poslije tri četvtrine CSKA je imao vodstvo od 69:62.

Posljednja dionica je bila dosta zanimljiva, jer su gosti pokušavali da preokrenu utakmicu u svoju korist. Žalgiris se nije predavao do posljednje minute, međutim nisu uspjeli da u potpunosti peokrenu stvari, pa su tako poraženi.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Najbolji pojedinac kod domaćina je bio Will Clyburn koji je postigao 25 poena, dok je kod gostiju Vasilije Micić imao 20 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi