Armani teškom mukom slomio Zenit, Valencia preokrenula Albu

Milanezi ponovo na pozitivnom omjeru pobjeda i poraza

Armani teškom mukom slomio Zenit, Valencia preokrenula Albu

U milanskoj Mediolanum Areni večeras su domaći košarkaši Armani Exchangea teškom mukom savladali fenjeraša euroligaškog društva momčad Zenita iz Sankt Petersburga rezultatom 73:72.

Pomalo neočekivano je milanski tim ušao u tešku i neizvjesnu utakmicu sa Zenitom. Rusi su se sjajno držali, te vodili većim dijelom prvog poluvremena koje je na koncu ipak završeno neriješenim rezultatom.

Igrački puno šira ekipa Armanija opet se mučila sa šutom a velike probleme obrani Mesininog tima zadavao je Meksikanac Ayon. Igra domaćeg tima koja je u prvih nekoliko kola ovaj tim vinula i do diobe prvog mjesta već je neko vrijeme stvar prošlosti, pa je malo falilo da posljednjeplasirani tim Eurolige to naplati pobjedom. 

Ipak, u posljednjim momentima više sreće i spretnosti imali su Micov, Rodriguez i društvo te su na kraju došli do teške ali slatke pobjede koja ih ostavlja u igri za plasman u četvrtfinale. Vladimir Micov s 13 koševa bio je prvi strijelac Armanija, dok je s druge strane Ayon zabio 15.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U Valenciji je domaći tim na kraju slavio sigurnu pobjedu nad Albom od 91:77, ali nije sve bilo tako lako kako sugerira rezultat. Nijemci su sjajno otvorili susret i u prvom periodu ostvarili prednost od 9 koševa prednosti, dok su na poluvremenu gosti vodili 42:37. Ipak, drugi dio donio je kudikamo bolju igru španjolskog tima koji je Albu u drugom poluvremenu počistio s parketa.

Pet košarkaša s dvoznamenkastim učinkom kod Valencije predvodio je Jordan Loyd s 19 poena, dok je Albu predvodio skandinavski dvojac, Eriksson je zabio 14 poena dok je 13 dodao Hermansson, a isto toliko zabio je i Geidraitis. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi