Crvena Zvezda slavila u Sankt Petersburgu

Sedmi trijumf Beograđana

Crvena Zvezda slavila u Sankt Petersburgu

Košarkaši Crvene Zvezde večeras su došli do sedmog ovosezonskog trijumfa u Euroligi savladavši u Kazanu gdje se igrala ova utakmica ekipu Zenita 65:58.

U tvrdoj, ratničkoj i obrambenoj košarci sjajno su se snašli košarkaši Zvezde. Posebno je to do izražaja došlo u drugom poluvremenu kada je ruski tim srpskom prvaku uspio ubaciti samo mizernih 18 poena. Imala je Zvezda u prvom poluvremenu u jednom trenutku i deficit od 9 koševa no uspjela se vratiti i na odmor otići sa samo -3. 

Billy Baron dominirao je na parketu u Kazanu. On je u ovakvoj tvrdoj utakmici bio najbolji na parketu s 26 poena dok je sjajnu formu opet potvrdio u playmaker Lorenzo Brown s 18 koševa, 9 skokova i 6 asistencija te je ovaj dvojac bio najzaslužniji za ovu veliku pobjedu Crvene Zvezde. 

Hollins sa 14, te Thomas s 11 poena bili su jedini dvoznamenkasti u redovima Zenita.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi