Ataman: Efes je tim koji je doživio jednu od najvećih nepravdi u povijesti sporta

Trener turskog prvaka je kategoričan

Ataman: Efes je tim koji je doživio jednu od najvećih nepravdi u povijesti sporta

Trener Anadolu Efesa Ergin Ataman dao je i više nego zanimljivu izjavu u vezi prošle sezone koja se po njegovom mišljenju nije trebala zaustavljati. 

Za jedan turski portal pričao je o svojoj knjizi koja uskoro izlazi na tržište a koja se zove 'Put do pobjede'.

"Moj Efes jedan je od timova koji su doživjeli možda i najveću sportsku nepravdu u povijesti" - kazao je Ataman i dodao:

"Mi smo tim koji je bio prvoplasirani u Euroligi, najbližem konkurentu smo bježali dvije pobjede na samo šest utakmica do kraja regularnog dijela i svi su o nama pričali kao o najboljoj ekipi u Europi. I tada je sve stalo. A nije bilo razloga da se ne nastavi, posebno kad vidimo da su se NBA i nogometne lige u Europi nastavile. Velika nepravda je nanesena Efesu. Nema garancija da bi na kraju sve osvojili, no ako smo već sve izgubili, trebali smo to izgubiti na terenu" - ogorčeno je kazao trener Efesa. 

Top Komentari

user1583752673
U pravu covjek 100%
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi