Efes produžio suradnju s Burgahan Tuncerom

Igrao odlično u turskom prvenstvu

Efes produžio suradnju s Burgahan Tuncerom

Momčad Anadolu Efesa igrala je fantastičnu košarku u prošloj sezoni. 

Nažalost, pandemija koronavirusa spriječila je ovaj sastav da se bori za titule u turskom prvenstvu i Euroligi, a momčad Ergina Atamana u oba natjecanja je bila uvjerljivo na vodećim pozicijama. 

U turskom prvenstvu Ataman je odmarao neke igrače koji su iznosili veliki teret euroligaških utakmica i upravo u utakmicama domaće lige za Efes je sjajno igrao Burgahan Tuncer, 27-godišnji combo bek i povremeni reprezentativac Turske. 

Upravo zato se danas turski tim odlučio ovog košarkaša i dalje zadržati u timu i iduću sezonu i s otvorenom opcijom za još jednu godinu. Tuncer je u 23 utakmice turske lige postizao 9 poena u prosjeku uz sjajnih 44% šuta za tri poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti