Ljutiti Ataman: "Neko iz Maccabija mi je rekao 'Vidjet ćeš u Izraelu', ja sam Turčin, ja sam Ataman

Svega je bilo nakon ove utakmice

Ljutiti Ataman: "Neko iz Maccabija mi je rekao 'Vidjet ćeš u Izraelu', ja sam Turčin, ja sam Ataman

Esmer Oštraković

Košarkaši Panathinaikosa su u drugoj utakmici četvrtfinala Eurolige ostvarili pobjedu protiv Maccabi Tel Aviva. Konačan rezultat bio je 95:79.

Prva četvrtina pripala je gostima iz Izraela koji su igrali nešto bolju košarku u ovom peridu igre i imali su prednostod 28:20.

Ipak, u drugoj četvrtini dosta bolja igra i u napadu, ali posebno u odbrani ekipe Panathinaikosa. Značilo je to da na odmor odlaze sa vodstvom od 51:39.

Treća četvrtina bila je dosta izjednačena, ali je Maccabi uspio da u posljednju dionicu uđe sa minus 11.

Ipak, snage za bilo šta više nisu imali, te su na kraju upisali ubjedljiv poraz na ovoj utakmici.

Oglasi

Burnu press konferenciju nakon utakmice imao je trener domaće ekipe Ergin Ataman.

"Veoma je čudno da jedna takva organizacija koju ja branim kaže da ja kvarim sliku Eurolige. Veoma čudno. Ako sam nešto pogriješio, onda dobro. Potoje kazne, ali oni se javno oglašavaju", rekao je Ataman, a onda je nastavio u žestokom tonu:

"Maloprije mi je neko iz Maccabija, bez akreditacije rekao "Vidjet ćeš u Izraelu, vidjet ćeš šta će to Cionisti uraditi" hajde, ja sam Ergin Ataman. Ja sam trener Panathinaikosu. Selektor sam Turske, Turčin sam, ne možeš mi ništa", jasan je Ataman.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Sigurno je da će izjava Atamana podići mnogo prašine baš kao što to većinom i bude sa njegovim izjavama jer je poznat kao neko ko nema dlake na jeziku. 

Pitanje je i da li će se neko iz Eurolige oglasiti povodom svega, posebno jer je i njih spomenuo u nekoliko navrata.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti