Ataman 'otjerao' Micića s press konferencije zbog pitanja novinara iz Litvanije: "Možeš ići Vasa..."

On odlučio da mu odgovori

Ataman 'otjerao' Micića s press konferencije zbog pitanja novinara iz Litvanije: "Možeš ići Vasa..."

E. Čaušević

Anadolu Efes sinoć je odbranio titulu prvaka Evrope, a junak turskog kluba ponovo je bio Vasilije Micić.

Efes je u sjajnom finalu Eurolige sinoć u beogradskoj Areni pobijedio Real Madrid sa 58:57, a junak je bio fantastični Micić koji je bio najbolji pojedinac na parketu.

Micić je odigrao spektakularnu završnicu Eurolige i zasluženo je dobio MVP nagradu. Srbijanski košarkaš je u polufinalu i finalu ubacio odlučujuće poene i pokazao još jednom o kakvom majstoru se radi.

On je bio u centru pažnje i nakon sinoćnje utakmice. Naime, Micić se uz trenera Ergina Atamana pojavio na press konferenciji nakon meča i odgovarao je na pitanja novinara.

Međutim, nakon jednog pitanja trener Efesa odlučio je da se ubaci i prekine Micića prije odgovora. Atamanu se nije svidjelo pitanje koje je Micić dobio od novinara i odlučio je svog košarkaša poštediti toga i poslao ga je u svlačionicu.

Naime, jedan od novinara iz Litvanije je tražio od Micića da pošalje poruku narodu u Ukrajini koji i dalje ratuje protiv Rusije, a onda je Ataman odlučio da reaguje.

"Mislim da je Vasa umoran i da je vrijeme da ode u svlačionicu. Možeš da odeš, a ja ću odgovoriti na naredna pitanja", rekao je Ataman, a nakon toga srbijanski košarkaš je otišao u svlačionicu da slavi sa saigračima.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Ipak, trener Efesa nije ostao dužan novinaru iz Litvanije i umjesto Micića on je odlučio da mu odgovori na pitanje koje je postavio.

"Naravno da smo uznemireni situacijom i pričam o tome kako je rat počeo. Neprihvatljivo je da se to događa u ovom vijeku, u ovom trenutku. Živim u Turskoj s turskim narodom i svi smo uznemireni što nevini ljudi, djeca i civili umiru. Nevjerovatno je šta se događa u 2022. godini u Ukrajini", poručio je Ataman.

Top Komentari

criticos
Zato i jesu prvaci, jer je trener s moodima i nije ckapi, tj on je pravi lider, staje iza svojih ljudi
9 0
stranputica
Da, upravo tako. Elegantno i sportski. Vjerovatno bi Micić odgovorio u stilu svojih surodnjaka, ali to nije bitno. Bitna je Atamanova reakcija u maniru velikog čovjeka i trenera, koji je stao ispred svojih igrača. Aferim.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi