Atić potpisao za Megu: Ovo je dobra sredina za mladog igrača

Bh. košarkaš u novom timu

Atić potpisao za Megu: Ovo je dobra sredina za mladog igrača · Zvanično

Midhat Šljivak

Reprezentativac BiH Edin Atić potpisao je danas ugovor sa članom ABA lige Mega Bemaxom.

Nakon što je tri sezone proveo u grčkom AEK-u gdje nije imao previše prostora za igru, Atić je odlučio da raskine ugovor sa ovim timom i na kraju je odlučio da prihvati ponudu Mege.

Imaće šansu da se dokaže u ABA ligi, a bh. košarkaš je istakao veliko zadovoljstvo što je stigao u redove Mege.

"Veoma sam sretan zbog dolaska u Megu pošto je poznato koliko je ovo dobra sredina za mladog igrača. Svoju šansu na terenu želim da zaradim prije svega dobrim radom na treninzima. Timu sam se priključio pred sam početak ABA lige i daću sve od sebe kako bih se što prije adaptirao i mogao da pomognem timu da ostvari što je moguće bolje rezultate", izjavio je Atić.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Atić je prošle sezone u grčkom prvenstvu prosječno bilježio 2,5 poena za nepuih 10 minuta na parketu, dok je u FIBA Ligi prvaka u prosjeku imao tri poena i gotovo dva skoka po meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi