Kakva bruka na meču Svjetskog prvenstva: Australka je za nekoliko minuta postala internet senzacija

Promašila nemoguće

Kakva bruka na meču Svjetskog prvenstva: Australka je za nekoliko minuta postala internet senzacija

E. Škorić

Nevjerovatna scena viđena je tokom utakmice polufinala Svjetskog prvenstva za košarkašice.

Kina i domaćin turnira Australija odmjerile su danas snage u drugom polufinalu. Kineskinje su na kraju slavile sa 61:59, te su se tako plasirale u veliko finale.

U borbi za medalju odmjeriće snage sa Amerikankama, koje su se pograle s Kanađankama (83:43) i bez većih problema izborile novo finale, te će naravno imati veliku ulogu favorita u posljednjem meču na ovom turniru u Sidneju.

No, hajde da se nakratko vratimo na duel Australija - Kina. Bila je to jedna egal utakmica. Australke dobile prvi period sa 17:13, ali su u drugoj dionici Kineskinje sve okrenule u svoju korist, bile u prednosti sve do polovine četvrte dionice, kada domaće igračice dolaze do 53:51.

Bilo je pred kraj i 59:57, ali Kina pravi 4:0 seriju u zadnjoj minuti i dolazi do trijumfa.

Meč je između ostalog obilježila scena s kraja prve četvrtine, kada je jedna australska igračica bila potpuno sama pred košem, no iz dva pokušaja ne uspijeva da pogodi i ostaje bez poena.

Marianna Tolo jedna je od najviših djevojaka u rosteru Australije, ali je od svega samo dobila dva ofanzivan skoka.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo za žene:

Ona je meč završila sa šest poena i osam skokova, ali zbog ovog promašaja postala je za nekoliko minuta planetarno popularna.

Finale između Kine i SAD-a na programu je u subotu ujutro od osam sati, dok će u pet sati ujutro meč za treće mjesto odigrati selekcije Australije i Kanade.

Top Komentari

SarajFK
Ova je garant nasa
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi