Kinezi tuguju, izgubili dobijen meč

Poljskoj drama u produžetku

Kinezi tuguju, izgubili dobijen meč

E. Škorić

Kina je u izuzetno neizvjesnom meču poražena od Poljske u drugom kolu Svjetskog košarkaškog prvenstva.

Domaćin je nakon Obale Slonovače bio blizu da savlada i Poljsku, koja je bila favorit, ali jedna prodana lopta u posljednjim sekundama ispostavila se kobnom za Kineze.

Sjajno su otvorili meč i imali su 25:15 na kraju prve četvrtine, ali u drugoj četvrtini su Poljaci stigli do preokreta i na odmor otišli sa plus četiri, 39:35.

Dosta su se selekcije smjenjivale u vodstvu do kraja meča, ali je Kina u izuzetno neizvjesnoj završnici bila nadomak pobjede.

Ipak, gube loptu na četiri sekunde do kraja, Pontika ide na liniju slobodnih bacanja i jedno promašuje, pa se završilo rezultatom 72:72 i uslijedio je produžetak od pet minuta. Tu su Poljaci bili uspješniji (7:4) i na kraju slave pobjedu sa 79:76.

Ponitka je bio junak sa 25 poena, 22 je ubacio Slaughter u sastavu Poljske, dok je daleko najraspucaniji u kineskom sastavu bio Jianlian Yi sa 24 poena.

Kina - Poljska 76:79

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Kina: Abudurexiti, Fang, Guo 6, Makan, Ren, Sun 3, Wang 10, Yi 24, Zhai 7, Rui Zhao 9, Jiwei Zhao 7, Zhou 10.

Poljska: Balcerowski 6, Cel 7, Gruszecki, Hrycaniuk 4, Koszarek, Kulig 6, Laczynski, Olejniczak 2, Ponitka 25, Slaughter 22, Sokolowski 3, Waczynski 4.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti