Kinezi prvenstvo nastavljaju u maju
Foto - EPA

Očekivana odluka

Kinezi prvenstvo nastavljaju u maju

M. Šljivak

Kinesko prvenstvo u košarci nastavit će se u maju.

Rukovodstvo CBA lige odlučilo je da se sezona nastavi u maju kako bi klubovima omogućili da im se što više igrača vrati u sastav prije nastavka sezone.

Veliki broj stranih košarkaša, posebno Amerikanaca, napustio je Kinu nakon pojave koronavirusa. Sada se čeka njihov povratak, a svi će po povratku morati 14 dana provesti u karantenu.

Prvobitno je planirano da se sezona nastavi sredinom aprila, ali je na kraju iz sigurnosnih razloga povratak na parket prebačen na maj.

Ova odluka je donijeta nakon što je Međunarodni olimpijski komitet (MOK) odgodio Olimpijske igre u Tokiju, te neće biti potrebno da se sezona zaustavlja zbog odustva košarkaša i priprema za Igre.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi