Avdija: Dončić je imao i sreće, Casspi: Ne dolazi 30 poena po meču samo od sebe

NBA asovi

Avdija: Dončić je imao i sreće, Casspi: Ne dolazi 30 poena po meču samo od sebe

E. Škorić

Iskusni izraelski igrač Omri Casspi je govorio o Luki Dončiću.

Casspi je ugostio Denija Avdiju, talentovanog košarkaša Maccabija i jednu od najvećih nada Izraela kada je košarkaška budućnost u pitanju. On trenutno igra za Maccabi iz Tel Aviva i vjeruje se da će dogodine graditi NBA karijeru poput Dončića, koji je iz Real  Madrida otišao u Dallas.

"Niko mi ništa nije poklonio, naporno sam radio da bih dobio šta sam želio, a to su bili čak i neki minuti u Maccabiju. Oni neće da daju 20 minuta po meču nekom djetetu, možda jedino velikom Luki Dončiću. Vidio sam Luku dvije godine prije njegovog odlaska u NBA. Nismo bili u istoj situaciji, ali jesmo u istoj situaciji sa istim trenerom. Pitao sam ga, 'Zašto ne može meni to da se desi?'. Morate da budete jaki i da se suočite sa takvim stvarima dok odrastate. Da budete tu za sebe, borite se za minute i budete ključni deo rotacije. Za mene je to što sam na terenu sa prvim timom bilo fenomenalno", jasan je Avdija.

Onda se u ragovor uključio Casspi.

"Mislim da on nije mogao da upadne u bolji tim. Odmah je postao starter i nastavio je da radi što je radio u Madridu. Mark Cuban, kao vlasnik, Dirk Nowitzki, penzionisani veteran, oni žele da mu on pomaže... Mislim da je to savršena situacija za njega", priča Caspi, pa se ubacuje Avdijaj.

"Može i ne moraš da se složiš sa mnom. Mislim da je on takođe imao i dosta sreće u karijeri, ali je naravno i izuzetan igrač".

"Imao je sreće, ali je iskoristio priliku. Davati 30 poena po meču u NBA ligi nije nešto što se desi samo od sebe", zaključio je Caspi.

Deni će se pridružiti Dončiću u NBA ligi i pitanje je samo s koje pozicije će biti izabran na draftu, a predviđa mu se prva runda i da će biti oko 10. pozicije.

Top Komentari

LOLLOL
Cuj ove dvojice. Prvo ustati pa pricati o Luki djecice
6 0
makelele
Luka bi uspio u bilo kojoj NBA ekipi jer je vrhunski kosarkas, vec sad je u top 10 svjetskih kosarkasa. Momak je genije
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi