Babić sa 31 poenom vodila Play Off do pobjede

Liga 6 za košarkašice

Babić sa 31 poenom vodila Play Off do pobjede

Edmir Škorić

Košarkašice Play Offa slavile su u Banjoj Luci protiv ekipe Orlovi.

Play Off je sa 82:79 nakon produžetka savladao Orlove u šestom kolu Lige 6.

Domaća ekipa vodila je 16:10 poslije prve dionice, potom 34:27 na poluvremenu, ali je Play Off uspio da preokrene. 

Gošće iz Sarajeva su čak i vodile u finišu meča, ali je na kraju ipak domaći sastav izjednačio. 

Nikolina Babić je briljirala i ubacila je 31 poen uz četiri skoka i pet asistencija u ekipi Play Offa, dok je Nikolina Džebo ubacila 21 poen uz osam skokova.

Čađo je kod Orlova bila najbolja sa 23 poena i sedam skokova. Play Off nakon šest kola ima pet pobjeda i jedan poraz, dok su Orlovi do sada upisali četiri poraza.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Brčanka je konačno slavila prvu pobjedu u Ligi 6, pobijedivši Jedinstvo sa 66:61. Kajtaz sa 22 i Bužanin sa 20 poena predvodile su domaću ekipu. Kajtaz je nedostajala jedna asistencija za triple-double. Kod Tuzlanki Ikanović je ubacila 16, a Glotić i Ahmetbegović po 13 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.