Bajić: Vjerujem da mogu izvući maksimum iz igrača

Iskusni trener ponovo u Igokei

Bajić: Vjerujem da mogu izvući maksimum iz igrača

Loši rezultati u ABA ligi primorali su vodstvo Igokee na promjene u stručnom štabu.

Sezonu u regionalnom takmičenju Igokea je počela sa četiri poraza, a u konačnici to je dovelo do smjene Marka Baraća na čije je mjesto došao Dragan Bajić za čije se ime vežu najsjajniji rezutati kluba iz Laktaša.

Bajiću je to četvrti put da vodi Igokeu u ABA ligi, najbolje zna kako klub 'diše', a debi u novom mandatu imat će već sutra kada će njegov tim na domaćem parketu odmjeriti snage sa Zadrom.

„Situacije je specifična, i mi i Zadar smo u lošim pozicijama. Sve što se dešavalo sa trenerom Trifunovićem je dovelo do toga da ekipa odreaguje nešto lošije iako ne sumnjam u to da je Marko Barać kvalitetno radio svoj posao. Dogodila su se dva poraza na jednu loptu. Mislim da je najveći problem ekipe psihološke prirode. Ja sam neko ko će stati iza njih i preuzeti odgovornost, a svakako očekujem da će oni odgovoriti na najbolji mogući način", kazao je trener Dragan Bajić.

Vjeruje da će uspjeti vratiti Igokeu na pravi put.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

"Koliko će oni moći da ispoštuju zahtjeve, ne znam, ali svi zajedno ćemo se truditi da se što bolje spremimo. Nikom nije lako gubiti, posebno na jednu loptu, ali zaista pokušavamo kroz razgovore da vratimo ekipi samopouzdanje. Ovdje ima jako puno kvalitetnih igrača, možda nedostaje onih 'gladnih' ali ja sam taj koji treba da izvuče maksimum od njih.“

Bajić je do sada u Igokei radio 2010, 2011. i 2015. godine, a najveći uspjeh s ovim timom ostvario je u sezoni 2012/13, koju je okončao na prvom mjestu ABA lige u regularnom dijelu sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi