Bajkuša: Cilj Željezničara je vratiti titulu u Sarajevo

Proslavljena košarkašica o reprezentaciji, Želji...

Bajkuša: Cilj Željezničara je vratiti titulu u Sarajevo

Razgovarali smo sa proslavljenom košarkašicom Jugoslavije i Bosne i Hercegovine, Vesnom Bajkušom koja danas radi kao trener Željezničara.

Naša zemlja jedna je od rijetkih u Evropi koja nema žensku košarkašku reprezentaciju, po mišljenju Vesne Bjkuše krivicu za takvo stanje ne snosi savez. "Mislim da su finasije problem. To je i naš balkanski mentalitet, više se ulaže u mušku košarku nego u žensku. To vam je kao kad u familiji kada imaš sina i kćerku, za sina će se naći pare da se školuje za kćerku neće", riječi su Bajkuše. 

 

Vesna Bajkuša je tokom svoje karijere osvojila mnogo medalja, a jedna od njih je i ona sa Olimpijade, koja je njoj lično najdraža. "Najdraža je sa Olimpijade. To je maksimum za svakog sportistu. Dok je ova sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine jedina medalja koju je savez osvojio sa seniorima", rekla je Bajkuša.

 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Vesna Bajkuša smatra kako je vrijeme da se titula vrati u Sarajevo. Proslavljena košarkašica vjeruje da se u Bosni i Hercegovini ne radi kako treba sa mladim košarkašicama, a kao razlog smatra nestručnost trenera koji rade u klubovima. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.