Bajramović nedovoljan Bešiktašu protiv Galate

Galata izjednačila seriju

Bajramović nedovoljan Bešiktašu protiv Galate

M. Šljivak

Košarkaši Galatasaraya savladali su danas kao gosti ekipu Bešiktaša 66:64, te su izjednačili četvrtfinalnu seriju na 1:1.

Vrlo interesantan i zanimljiv meč odigrala su ova dva tima. Odbrane su dominirale tijekom cijele utakmice. Prva dionica je donijela veoma mali broj koševa, a nakon 10 minuta igre Bešiktaš je imao poen prednosti 11:10.

Imao je Bešiktaš početkom drugog perioda i šest poena prednosti, a vodili su tijekom kompletne druge četvrtine. Samo je jednom Galata uspjela da izjednači, a na odmor se ponovo otišlo sa samo jednim poenom prednosti, 31:30.

Galatasaray je preuzeo vodstvo u trećoj dionici. Uspjeli su u jednom trenutku otići i na osam razlike (45:37), ali se Bešiktaš uspio vratiti u meč, pa je Galata u završnih 10 minuta ušla sa poenom prednosti, 51:50.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

Posljednja dionica je donijela dosta uzbuđenja. Ekipe su se smjenjivale u vodstvu, ali završnicu bolje odigrala ekipa Galate, koja je na kraju stigla do pobjede u ovom susretu.

Pops Mensah Bonsu je predvodio Galatu sa 17 poena i osam skokova, dok je Kenan Bajramović na drugoj strani bio sjajan sa 15 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.