Bajramović: Pravili smo naivne greške u odbrani

Trener Sparsa nakon poraza

Bajramović: Pravili smo naivne greške u odbrani

Košarkaši Sparsa poraženi su večeras na gostovanju kod Širokog Brijega rezultatom 71:63.

Nakon meča trener sarajevske ekipe Mensur Bajramović smatra da je njegov tim pravio previše naivnih grešaka, ali da su ipak mogli slaviti.

Mislim da smo u odbrani dosta dobro kontrolisali njihove glavne igrače, osim što smo imali nekoliko naivnih ispada puštali im lagane poene. U napadu nam je nedostajalo organizacije, ali za to će biti potrebno vremena. Također, imali smo veoma loše procente šuta", rekao je Bajramović i dodao: 

"Ovo je neka faza moga upoznavanja sa timom. Trebalo nam je manje grešaka i mogli smo iskontrolisati utakmicu. Primicali smo se na tri ili pet razlike, ali smo baš u tim trenucima pravili greške. Mislim da je meč bio veoma interessantan za gledanje i mi ćemo se potruiti da stvari koje nisu bile dobre veoma brzo ispravimo".

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Sparsi su ostali na liderskoj poziciji nakon ovog kola obzirom da im je ovo bio tek drugi poraz u sezoni, dok je Široki sada trećeplasirani sa devet pobjeda iz 13 mečeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.