Bajramović: Vjerujem da će igrači shvatiti važnost utakmice

Trener KK Spars pred Kakanj

Bajramović: Vjerujem da će igrači shvatiti važnost utakmice

Košarkaši Sparsa u okviru 21. kola Lige 12 će dočekati prvoplasirani Kakanj predvođen Josipom Pandžom. 

Trener sarajevske ekipe Mensur Bajramović u sutrašnjem susretu neće moći računati na dvojicu košarkaša koji se nalaze u Beogradu sa juniorskim timom i svjestan je da je pred Sparsom težak zadatak. 

"Teška utakmica. Kakanj igra vrlo čvrsto, dobro trče i skaču u napadu, tako da očekujem tešku utakmicu pogotovo jer nas je napustio Kenan Bajramović i mi smo sada drugi tim u odnosu na prošlu utakmicu u Kaknju koju smo dobili", kazao je trener Mensur Bajramović i potom dodao: 

"Nemamo trenutno lidera na terenu, bez obzira na učinak, i morat ćemo se malo preraspodjeliti u igri, a to je proces koji će tražiti vrijeme. Ova utakmica je za nas važna da se vratimo na prvu poziciju i biće izuzetno teško. Moramo iskontrolisati važne stvari kao što su skok u napadu, zaustavljanje kontranapada, odigrati čvrsto u kontakt igri i mislim da onda imamo šanse."

Bajramović je ulogu favorita predao Kaknju.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Mislim da je sada Kakanj favorit. To je tim koji je iskusan, sastoji se od košarkaša koji su igrali u domaćoj ligi i poredeći se s nama mi čak nemamo igrača koji imaju iskustvo u domaćoj ligi. Vjerujem da će moji igrači shvatiti važnost utakmice i da ćemo doći do pobjede", istakao je na kraju Bajramović. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi