Bakir Srna novi trener KK Promo

Član A-1 lige dogovorio saradnju sa perspektivnim stručnjakom

Bakir Srna novi trener KK Promo

S. Mlaćo

Novi trener KK Promo Donji Vakuf je Bakir Srna, jedan od najperspektivnijih mladih košarkaških stručnjaka u BiH. Posljednjih šest godina radio je kao trener u mladim selekcijama OKK Spars, najkvalitetnijoj i ubjedljivo najuspješnijoj školi košarke u našoj zemlji. 

U drugom dijelu prošle sezone bio je trener KK Burch. Učešće na velikom broju jakih međunarodnih takmičenja, iskustvo iz omladinske Lige prvaka, te brojna priznanja, koja je osvojio Bakir Srna, bili su najbolja preporuka za upravu Proma da proba angažirati tridesetogodišnjeg trenera.

U utorak, 4. septembra, na obostrano zadovoljstvo, dogovorena je saradnja, te će vrlo skoro Bakir Srna biti i službeno predstavljen igračima svih uzrasta kao novi trener seniorskog tima i koordinator rada s mladim selekcijama.

"Nadamo se da će, angažmanom novog trenera, biti ispunjena dva imperativa koja je pred sebe postavio Upravni odbor kluba. Prvi je maksimalno unaprijeđenje rada s mladima, a drugi da najbolju publiku na svijetu, onu donjovakufsku, obraduje sa što više pobjeda u „Promo areni", istakli iz KK Promo, člana A-1 lige naše zemlje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti