Čelik pobijedio Promo i ostao u utrci za razigravanje
Zeničani su sjajnom igrom u odbrani došli do osme pobjede u sezoni

A1 liga za košarkaše, 14.kolo

Čelik pobijedio Promo i ostao u utrci za razigravanje

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkaši Čelika i Proma iz Donjeg Vakufa večeras su odigrali derbi 14.kola A1 lige. U veoma značajnoj utakmici direktnih rivala za play-off na kraju su pobijedili domaći košarkaši rezultatom 78:63 i otpisali Promo iz dalje utrke za plasman u razigravanje. 

Čelik je u večerašnji duel ušao s omjerom od sedam pobjeda i pet poraza, dok je Promo bio na omjeru sedam pobjeda i šest poraza.

Gosti iz Donjeg Vakufa bili u prvoj četvrtini su odigrali veoma dobro, posebno u odbrani, te su prvi period riješili u svoju korist rezultatom 15:16. U drugom periodu Zeničani su odigrali veoma dobro u odbrani, te efikasno u napadu, tako da su prešli u vodstvo i na poluvrijeme otišli pri vodstvu 37:27.

U trećem periodu Zeničani su nastavili istim tempom, nisu dozvolili gostima da se približe na manje od 10 poena razlike. Treći period okončan je vodstvom Čelika 57:42, tako su izabranici Armela Mujakovića u posljednji period ušli s pristojnom razlikom.

Posljednji period dobro su otvorili igrači Proma, koji su u 33.minuti došli na minus osam poena razlike 58:50. Ipak gosti nisu imali više snage ni koncentracije da preokrenu rezultat, tako da su Zeničani do kraja utakmice zadržali vodstvo i upisali zasluženi trijumf. Konačni rezultat glasio je 78:63 (15:16, 22:11, 20:15, 21:21) za ekipu Čelika.

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

Kada su u pitanju najbolji pojedinci u redovima pobjedničke igrače, nekolicina ih je bilo posebno raspoloženo večeras. Adi Bambur je bio sjajan s 24 poena i 13 skokova, Avdibegović je imao 18 poena i pet asistencija, Ermin Mešinović 11 poena i 13 skokova, dok je Keso dodao 10 poena. U redovima ekipe iz Donjeg Vakufa, standardno dobar bio je Ranko Križanović s 25 poena i 12 skokova, dok je Alija Pirić dodao 11 poena.

Čeliku je večerašnja pobjeda bila osma u sezoni, te su se probili na treće mjesto A1 lige, dok je Promo sada na omjeru od po sedam pobjeda i poraza.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi