Trener KK Spars

Balić: Najteže se slavi u unaprijed dobijenim utakmicama

Košarkaši Sparsa su nakon pet odigranih kola vodeći tim Lige 12 sa maksimalnim učinkom od 5-0.

Naredno kolo sarajevskim košarkašima donosi duel protiv Studenta, a taj meč je na rasporedu u srijedu.

"Utakmice u kojim se unaprijed upišu bodovi su najteže, a to se ispostavilo tačnim i u subotu, gdje se ekipa Bošnjaka predstavila u odličnom svjetlu. Dali su više od 100% svojih mogućnosti da pobijede, ali je na kraju presudio naš veći kvalitet i hladnija glava. Naš ulazak u tu utakmicu je bio dosta lošiji nego inače, nije nas služio šut i utakmica je bila nervozna. Mučili smo se tridesetak minuta dok nismo ušli u bolju završnicu i pogodili nekoliko vanjskih šuteva. Oni su promašivali zicere, i to je presudilo u našu korist", rekao je Balić, koji je potom najavio meč protiv Studenta:

"Bošnjak je iza nas i o toj utakmici više ne razmiljamo. Za dva dana nas čeka ekipa Studenta. Oni su novajlija u ligi ali njihov sastav uopšte nije naivan. Kostur ekipe je sastavljen od jako iskusnih igrača koji već godinama igraju u Ligi 12, tako da i njih moramo shvatiti vrlo ozbiljno. Oni su prije dva dana slavili sa 36 razlike protiv Varde, što je pokazatelj da nas očekuje teška utakmica".

"Od prije dva kola imaju novog trenera, pa se i kod njih desila pozitivna šok terapija. Ako pričamo o pojedincima, prije svega su tu Čamdžić, Rizmić, Sejfić i Naletilić... Od svoje ekipe očekujem da uđemo mnogo bolje u utakmicu i da odigramo puno bolju odbranu i da nastavimo niz pobjeda. U ovom trenutku nam je cilj u derbi protiv Leotara, koji se igra za dva kola, ući kao neporažen tim.

"Što se tiče igračkog kadra, nećemo imati problema. Glogovac već polako ulazi u trenažni proces, još uvijek ne radi sa ekipom jer prolazi potrebne terapije i danas odlučujemo konačno izjašnjavanje ljekara da li može ući u potpuni trenažni proces. On neće konkurisati za tim, a nedostajat će nam i Dino Hodžić koji nije konkurisao ni za prošlu utakmicu našeg tima", zaključio je Balić.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Utakmica između Sparsa i Studenta se igra u srijedu, 11. novembra s početkom u 17 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.