Bošnjak namučio Sparse, Peršić i Bajramović briljiraju

Liga 12

Bošnjak namučio Sparse, Peršić i Bajramović briljiraju

Edmir Škorić

Košarkaši Sparsa nastavljaju s pobjedama u Ligi 12 košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine.

Sparsi su gostovali u Hadžićima kod ekipe Bošnjak i malo je nedostajalo da po prvi put ne ostvare pobjedu, no ipak su uspjeli sjajnom igrom u zadnjoj dionici da dođu do preokreta i da slave sa 70:63. 

Nakon prve dionice rezultat je glasio 13:13, a na poluvremenu je domaći tim imao pet poena prednosti (36:31). 

U trećoj četvrtini Bošnjak je uspijevao da dođe i na plus 10, ali je ipak Spars u zadnjih 10 minuta okrenuo rezultat. Mada, bilo je dosta neizvjesnosti u zadnjih dvije-tri minute, pošto je u jednom trenutku bilo izjednačeno (59:59).

Bh. reprezentativac Dalibor Peršić ubacio je 23 poena u pobjedi Sparsa uz osam skokova, dok je Kenan Bajramović ubacio 17 poena uz 12 skokova. U redovima Bošnjaka Dovadžija je ubacio 17 poena, a Kadić 14. 


Bošnjak - Spars 63:70

Bošnjak: Petković, Dželmo 11, Hrgić, Ćurevac 5, Dovadžija 17, Džafić, Smajlović, Kadić 14, Isić, Rešidović 10, Demić 2, Tunović 4.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Spars: Zahiragić 5, Brown 2, Mičić 10, Bilić, Manjgafić 6, Čampara, Peršić 23, Bajramović 19, Gegić 1, Bašić, Gajić 2, Pirić 2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.