Banovićanke protutnjale Mejdanom
Rutinska pobjeda bh. prvakinja

Komšijski derbi na otvaranju nove sezone bh. košarkašica

Banovićanke protutnjale Mejdanom

E. Dindić, foto: E. Dindić

Tuzlanke dekasirane od Banovićanki rezultatom 116:50!

Novu premijerligašku sezonu za košarkašice Jedinstvo Piemonte otvorilo je komšijskim derbijem protiv RMU Banovića. Aktuelne bh. prvakinje su u velikoj dvorani Mejdan opravdale ulogu favoritkinja i slavile rutinsku pobjedu rezultatom 50:116 (04:29, 21:19, 07:34, 18:34)!

Bila je ovo košarkaška predstava Davida i Golijata. Zeleno - crne su od samog početka meča nametnule svoj ritam igre na koji mladi tuzlanski sastav nije imao odgovora. Ekipi Gorana Jurčenka ovo je bio lakši trening pred mečeve WABA lige, dok za domaći sastav Mirze Oštrakovića utakmica sa bh. prvakinjama predstavlja veliko iskustvo.

U redovima pobjedničkog tima najefikasnije su bile Zubac sa 26, Jozić sa 18, Lačić sa 16, te Glotić, DŽ. Ikanović i Musić sa po 12 postignutih poena. Jedina dvocifrena u redovima Jedinstva Piemonte bila je Dedić sa 12 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi