Cinkarna Celje upisalo sigurnu pobjedu protiv Banovića
Banovićanke nisu se uspjele suprostaviti prvom kandidatu za osvajanje WABA lige

5. kolo WABA lige

Cinkarna Celje upisalo sigurnu pobjedu protiv Banovića

E. Dindić

Košarkašice RMU Banovića u okviru 5. kola WABA lige odigrale su utakmicu na gostovanju protiv Cinkarne Celje. Domaće Celje koje je jedan od prvih kandidata za osvajanje ovog takmičenja na kraju je slavilo ubjedljivu pobjedu rezultatom 92:74 (63:35).

Nakon prvog perioda bilo je već jasno da će ovaj susret otići u jednom smjeru. Nakon 10 minuta rezultat je glasio 38:19 u korist Celja. Drugi period ponovo sjajno igraju domaće košarkašice, te i ovaj period osvajaju rezultatom 25:16. Na veliki odmor otišlo se pri rezultatu 63:35.

U nastavku Celje igra onoliko koliko im je potrebno te rutinski privode utakmicu i upisuju nova tri boda, a konačan rezultat glasio je 92:74.

Najefikasnija igračica u redovima Celja bila je Zala Friskovec sa 24 poena, dok je Larisa Ocvirk dodala 14 poena.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Kod našeg prvaka bolje od ostalih bile su Nikolina Zubac sa 22 poena i Latinka Dušanić koja je susret završila sa 14 postignutih poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi