Barca izgubila od Tenerifa
Foto: ACB

ACB liga, 33. kolo

Barca izgubila od Tenerifa

Košarkaši Barcelone doživjeli su iznenađujući poraz u 33. kolu ACB lige.

Bolja od Katalonaca u Blaugrani bila je ekipa Tenerifa, koja je trijumfovala rezultatom 73:65 (19:15, 13:18, 21:15, 20:17).

Barca je večeras doživjela 10. ovosezonski poraz u domaćem šampionatu (21-10) i ugrozila četvrtu poziciju pred start play-offa. Sa druge strane, Tenerife se sa identičnim omjerom smjestio na šestu poziciju.

Ekipu Tenerifa je do izuzetno važne pobjede predvodio Aaron Doornekamp sa 20 poena, šest skokova i četiri asistencije.

Najbolji kod domaćina bio je Ante Tomić sa 16 postignutih poena i osam skokova. Bivši bh. reprezentativac Alex Renfroe zabilježio je pet poena i dvije asistencije za nešto manje od 20 minuta provedenih na terenu.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti