Barca pala u Blaugrani: Baskonia na korak do Top 8

Euroliga, 28. kolo

Barca pala u Blaugrani: Baskonia na korak do Top 8

Ekipa Baskonije je nastavila sjajnu seriju i sa 86:73 slavila u Blaugrani protiv Barcelone u 28. kolu Eurolige.

Baskonia je ovom pobjedom došla na "pola koraka" do plasmana u Top 8 Eurolige, s obzirom da se sada nalazi na osmoj poziciji sa dvije pobjede više od devetoplasiranog Maccabija.

Prva četvrtina je donijela neizvjesnu košarku, a ova dionica je završena neriješenim rezultatom 16:16. Baskonia nešto bolje igra u drugoj četvrtini i na poluvrijeme odlazi prednošću od tri koša razlike (43:40).

Baskonia je i treću dionici riješila u svoju korist (20:18), a onda je u zadnjih 10 minuta i riješila sve dileme oko pobjednika.

Goste je do važne pobjede dvije utakmice do kraja regularnog dijela euroligaške sezone vodio Voigtmann sa 17 poena, dok je dva manje dodao Vincent Poirier.

U ekipi Barce je najefikasniji bio Petteri Koponen koji je postigao 21 poen.

U susretu koji je odigran nešto ranije Olympiacos, koji je odavno obezbijedio Top 8, je u Pireju savladao posljednjeplasirani Anadolu Efes rezultatom 89:82.

Grčku ekipu je do trijumfa predvodio sjajni Nikola Milutinov koji je ubacio 20 poena uz šut iz igre 8/9. Njemu su se pridružili Papapetrou i Spanoulis sa po 17 ubačenih poena.

Kod Efesa se istakao Kruno Simon sa 18 ubačenih poena, dok je 14 dodao Sonny Weems.

Brose Bamberg je predvođen sjajnim Rickyjem Hickmannom (28 poena) savladao Unicaju rezultatom 93:88. Unicaji nije pomogla ni odlična partija srbijanskog reprezentativca Nemanje Nedovića koji je ubacio 26 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U ruskom derbiju u okviru 28. kola Eurolige CSKA je slavio na gostovanju kod Khimkija rezultatom 90:73.

Najefikasniji u ekipi CSKA je, po običaju, bio De Colo sa 17 poena, dok je se kod domaćih Alexey Shved ubacio 20 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi