Barcelona bez problema protiv Žalgirisa
Barcelona nije imala problema u Kaunasu

Pobjeda Katalonaca

Barcelona bez problema protiv Žalgirisa

Košarkaši Barcelone savladali su večeras Žalgiris u utakmici 12. kola Eurolige kao gosti rezultatom 73:62.

Barcelona je došla do prijeko potrebne pobjede u Kaunasu nad Žalgirisom. Prijeko potrebne u smislu da su ostali u korak s moskovskim CSKA na vrhu ljestvice Eurolige. 

Manje više gostujući košarkaši nisu imali problema iako je bilo momenata u kojima je Žalgiris prijetio i smanjivao prednost katalonskog tima. Na kraju brojke kažu da je Barcelona dobila sve četiri četvrtine u ovom susretu i tako gostujućim trijumfom malo anulirala šokantan poraz iz prošlog kola od posljednjeplasiranog Asvela. 

Brandon Davies sa 16 poena i Kyle Kuric s 15 bili su najbolji kod Barce dok je kod Žalgirisa Jokubaitis ubacio 15, a po 10 su dodali Hayes i Luvergne. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi