Poraz Crvene zvezde u Blaugrani
Beogradski tim nije imao previše šansi protiv Barcelone

Barcelona sigurna

Poraz Crvene zvezde u Blaugrani

Košarkaši Barcelone došli su do sigurne pobjede protiv Crvene zvezde u 10. kolu Eurolige rezultatom 76:65.

Priču je Barcelona riješila već u prvom poluvremenu, a možemo slobodno reći i u 1/4 koju je domaći tim dobio rezultatom 19:6.

Prednost su košarkaši Šarunasa Jasikevičiusa podebljali do kraja poluvremena te je ona iznosila velikih 17 koševa razlike. Kada je beogradski tim došao do daha i počeo igrati bolje bilo je kasno za preokret iako je na 3 minute do kraja koševima Rochestiea Zvezda uspjela doći na -7. Snage za preokret protiv moćnog protivnika nije bilo i beogradski tim potpisao je šesti poraz ove sezone. 

Nikola Mirotić i njegova 23 poena najzaslužniji su za pobjedu Barce a Oriola je dodao 12 koševa. Goste je s 12 poena predvodio Davidovac a najbolji strijelac Eurolige Jordan Loyd potpuno je zaustavljen i ubacio je samo 2 poena. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi