Iznenađenje sezone u Euroligi: Asvel pobijedio Barcelonu
Asvel je napravio prvorazredno iznenađenje

Iznenađenje sezone u Euroligi: Asvel pobijedio Barcelonu

Košarkaši Asvela priredili su pravo iznenađenje pobijedivši u svojoj dvorani Barcelonu u 11. kolu Eurolige rezultatom 80:68.

Asvel je do ovog kola bio posljednji tim euroligaške ljestvice a Barca je imala šansu ostati sama na vrhu i pobjeći CSKA na jednu pobjedu.

Forma i dosadašnji susreti ukazivali su na to da tim iz Blaugrane ide odraditi formalnost i ubilježiti nove bodove no francuski prvak nije mislio tako. Iznenadili su Francuzi Barcu koncentriranom igrom te čvrstom obranom u prvom dijelu. Uza sve to, procenat šuta tima iz Villeurbannea bio je zaista sjajan i sve je to rezultiralo s iznenađujućih +9 za Asvel na poluvremenu. Još uvijek, unatoč prednosti, niko nije mislio da Asvel može privesti kraju ovu utakmicu no dogodilo se upravo to. Bez većih problema posljednjeplasirani tim Eurolige odbio je sve pokušaje Barce da preokrene ovaj susret i do kraja čak podebljao prednost i slavio s uvjerljivih 80:68.

David Lighty sa 17 i Norris Cole s 14 koševa bili su najbolji kod francuskog tima a Nikola Mirotić s 14 i Calathes s 12 poena kod neprepoznatljivo loše Barcelone. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi