Barcelona bez većih problema savladala Brose Bamberg

Euroliga, 19. kolo

Barcelona bez većih problema savladala Brose Bamberg

Košarkaši Barcelone su u 19. kolu Eurolige na svom parketu ugostili Brose Bamberg i, nakon dva vezana poraza u ovom takmičenju, upisali pobjedu rezultatom 81:66.

Rezultatski neizvjesno je bilo samo u prvoj dionici koju su domaći dobili 18:15, da bi krajem druge četvrtine Barca stigla do prve dvocifrene prednosti na meču (+11) i na odmor otišla vodstvom od 44:34.

Barca je nastavila sa sjajnom igrom i nakon odmora, te je uspijevala sačuvati prednost do zadnjeg perioda. Međutim, Brose polovinom četvrte dionice smanjuje deficit na svega četiri poena, ali kada se mogao nagovijestiti potpuni povratak gostiju Barca "dodaje gas" pravi veliku seriju i slavi ubjedljivu pobjedu.

Nakefikasniji u ekipi Barcelone je bio Rakim Sanders koji je ubacio 17 poena, dok je dva manje dodao Pierre Oriola.
Kada je u pitanju Brose, Maodo Lo je postigao 14, dok su po 12 poena ubacili Dorell Wright i Leon Radošević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi