Valencia do zasluženog slavlja nad Barcelonom

Euroliga, 18. kolo

Valencia do zasluženog slavlja nad Barcelonom

E. Ganibegović

Valencia je u svojoj dvorani došla do pobjede nad Barcelonom rezultatom 81:76 u okviru 18. kola Eurolige. 

Domaći sastav je u ovome meču bio dosta bolji protivnik, iako su i Katalonci na momente pokazali dobru košarku, međutim nisu uspjeli da dođu do pobjede.

Prvi dio meča pripao je u potpunosti Valenciji, koja je imala sedam poena prednosti. Barcelona je poslije pauze zaigrala bolje, pa je uspjela da smanji zaostatak na tri poena razlike nakon tri odigrane dionice.

U posljednjoj dionici smo imali priliku gledati dosta tijesnu borbu, iako je domaći sastav održavao svoju prednost, ali Barcelona nije dala da Valencia napravi osjetljivu razliku. U jednom momentu ona je bila +9 za domaćine, ali gosti uspijevaju da nekoliko minuta prije kraja vrate na tri poena razlike, no nisu imali snage da preokrenu i dođu do pobjede.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Valencia je slavila na krilima Bojana Dubljevića, koji je ubacio 19 poena, dok je na drugoj strani Pierre Oriola postigao 15 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi