Nije pomogao ni sjajni De Colo, Moskovljani pali u Barceloni

Euroliga, 16. kolo

Nije pomogao ni sjajni De Colo, Moskovljani pali u Barceloni

Barcelona je nakon niza neuspjeha u Euroligi konačno uspjela upisati pobjedu i to protiv prvoplasirane ekipe CSKA. Katalonci su na svom parketu slavili pobjedu sa "udobnih" 85:72.

Domaći su bolje i otvorili susret, te su nakon šest minuta igre stigli do prve dvocifrene prednosti.

Prva četvrtina je završena u korist Barce rezultatom 25:17, a domaći polovinom druge dionice imaju i plus 16. Ipak, Moskovljani se tada bude, pa su na poluvremenu imali deficit od svega pet poena (47:42).

Iako se u trećoj dionici očekivao pritisak CSKA, Barcelona je odigrala odlično, pa se u zadnjih 10 minuta ušlo sigurnom prednošću domaćih (66:55).

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Barca je na početku četvrte četvrtine napravila odličnu seriju i došla do najveće prednosti na utakmici od plus 20. Domaćima je nakon toga ostalo još da lagano privedu susret kraju što se i desilo.

Najefikasniji u ekipi Barce je bio Petteri Koponen sa 13 poena, a kod domaćina su još četvorica bila dvocifrena. Huertel je ubacio 12, Pierre Oriola 11, a Navarro i Hanga po 10 poena.
Kod CSKA je odličan bio Nando de Colo koji je ubacio 23 poena, dok je Kyle Hines dodao 10.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi