Barcelona i Unicaja došle do očekivanih pobjeda

Barcelona se patila u prvom, a onda razbila

Barcelona i Unicaja došle do očekivanih pobjeda

Deseto kolo španske Endesa ACB lige kompletirano je utakmicama, Unicaja - Murcia i Barcelona - Cajasol. 

Unicaja - Murcia 85:58

 

Unicaja je na svom parketu dočekala Murciju i došla do ubjedljive pobjede. U prvoj četvrtini gosti su držali rezultatski priključak, pa je Unicaja nakon deset minuta imala svega poen prednosti. U nastavku prvog poluvremena ekipa Jasmina Repeše je pokazala zašto je u susret ušla kao favorit. Na odmor su košarkaši Unicaje otišli sa 15 poena viška. 

 

Istim tempom ekipa iz Malage nastavila je i u nastavku utakmice. Sve je bilo riješeno u drugoj četvrtini, koju je Unicaja dobila, 23:16. Do kraja su samo povećali prednost i slavili, 85:58. 

 

Najefikasniji u redovima Unicaje bio je Vidal sa 15 poena, dok je 14 dodao Luka Žorić. Kod gostiju 20 poena postigao je Joe Ragland. 

 

Barcelona - Cajasol 78:64

 

U drugom susretu večeri Barcelona je dočekala Cajasol. Prva četvrtina protekla je u ogri koš za koš, a ekipe su nakon deset minuta bile izjednačene. U nastavku je Barcelona stigla do vodstva 29:19, ali su gosti serijom 13:0 na odmor otišli sa vodstvom 32:29. 

 

Barcelona je puno odlučnije ušla u nastavak susreta i ovaj period riješila u svoju korist, 26:13. Do kraja su Katalonci odigrali rutinski i slavili, 78:64. 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

 

Najefikasniji u redovima Barcelone bio je Ante Tomić, odnosno Joe Ingles sa 13 postignutih poena. Za Cajasol 19 poena postigao je Bogdanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.