Barcelona nakon produžetka slomila Panathinaikos
Foto: Euroleague

Teška pobjeda Španjolaca

Barcelona nakon produžetka slomila Panathinaikos

Košarkaši Barcelone večeras su u odličnoj utakmici 4. kola Eurolige tek nakon produžetka slomili otpor žilavog Panathinaikosa i pobijedili rezultatom 97:89. 

Iako po rosteru nešto slabiji nego proteklih godina košarkaši Panathinaikosa po tradiciji uvijek odlično igraju protiv Barcelone pa je tako bilo i večeras. 

Tvrda košarka viđena je u prvoj četvrtini a u njoj su se bolje snašli gostujući košarkaši koji su dobrom obranom limitirali Barcu na samo 13 poena u prvih 10 minuta. Ipak je nešto bolje tim iz Blaugrane odigrao u nastavku te je na poluvrijeme otišao s pola koša prednosti. Nastavak je donio efikasniju košarku, ali i odličnu igru Panathinaikosa koji je sredinom 3/4 uspio povesti i 9 koševa razlike. Ipak i bez Nikole Mirotića i bez rano ozlijeđenog Alexa Abrinesa Barca je imala dovoljno kvaliteta da dostigne i prestigne prednost žilavih Grka no na kraju se ipak ušlo u dramatičnu završnicu. Barcelona je na 8 sekundi do kraja regularnog dijea imala 3 koša razlike no tada mladi Martinez pravi faul na Kaselakisu koji je šutirao trojku. Grk je ubacio sva tri bacanja a koš Daviesa koji je postigao Amerikanac u zadnjem napadu Barce postignut je poslije sirene i otišlo se u produžetak.

Tamo se domaći tim raspucao, pogodio nekoliko trojki te uspio pobjeći Panati na nedostižnu razliku i tako teže od očekivanog pobijediti u ovom susretu. Higgins je s 24 koša predvodio Katalonce, a Davies je dodao 20 poena. Po 14 su dodali Kuric i Calathes. Foster s 24 i Sant - Roos sa 17 bili su najbolji kod prvaka Grčke. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi