Atenski derbi u 2. kolu Eurolige pripao Olympiacosu, Bayern razbio Albu u Berlinu
Foto: Euroleague

Bodovi idu u Pirej

Atenski derbi u 2. kolu Eurolige pripao Olympiacosu, Bayern razbio Albu u Berlinu

Atenski derbi u 2. kolu košarkaške Eurolige pripao je košarkašima Olympiacosa koji su kao gosti nadigrali Panathinaikos rezultatom 78:71.

Tim iz Pireja je ključnu prednost u ovom susretu izgradio već tijekom prve četvrtine koju su dobili rezultatom 22:12.

Uspjeli su košarkaši Olympiacosa ovu prednost da održavaju i sačuvaju do samog kraja susreta. Iako je Panathinaikos uspio doći na -4 početkom posljednje četvrtine gosti su se odhrvali svemu onome čime su domaći košarkaši prijetili te su zabilježili prvu ovosezonsku pobjedu u Euroligi. 

Legenda Olympiacosa Georgios Printezis bio je najbolji kod pobjednika sa 17 koševa dok je McKissic dodao 10 poena. Foster je za Panathinaikos zabio 15, a Papapetrou je dodao 14. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U njemačkom ogledu u Berlinu, Bayern je protutnjao kraj Albe pobijedivši je sa 90:72.

U utakmici koja je odlučena u drugoj četvrtini koju su Bavarci dobili s 31:9, goste su predvodili Babb s 15, te Lučić i Baldwin koji su dodali po 14 poena. Kod Albe je Eriksson zabio također 15 koševa a Granger je dodao 10. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti