Barcelona nemoćna protiv Žalgirisa

Euroliga 3.kolo

Barcelona nemoćna protiv Žalgirisa

Eldar Ganibegović

Žalgiris je napravio iznenađenje u trećem kolu Eurolige i stigao do pobjede na gostovanju kod Barcelone sa 75:81.

Prvih 10 minuta ekipa Žalgirisa je bila bolji protivnik, pa su tako u drugu četvrtinu ušli sa prednošću od tri poena, 21:24.

Barcelona je pokušavala u drugoj dionici nametnuti svoju igru, međutim nisu uspjeli u tome, pa se na odmor otišlo rezultatom 39:45 u korist gostiju iz Litvanije.

Nakon pauze Barcelona se uspjela primaknuti na dva poena razlike pa je u jednom momentu rezultat bio 44:46. Ali bez obzira na to Žalgiris se nije dao, pa nedugo zatim svoju prednost povećavaju na osam razlike 48:56. Pokušavala je Blaugrana da se vrati, međutim na kraju treće dionice na semaforu je bio sljedeći rezultat 54:62.

Katalonci su odmah na početku četvrtog dijela pogodili tricu i spustili na pet poena razlike 57:62.

Međutim u tom momentu su bili najbliži da se vrate u egal, ali nisu uspjeli u tome. Žalgiris je svoju sigurnu prednost održavao do kraja meča i tako stigao do pobjede u Španiji.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Adam Hanga je bio najbolji pojedinac u Barceloni sa 19 poena, dok je Žalgiris do pobjede vodio Vasilje Micić, koji je odigrao sjajno i utakmicu završio sa 20 poena uz šut iz igre 8/11.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi