Barceloni pripao El Clasico: Nikola Mirotić razbio Real Madrid!
Foto - EPA

31 poen fenomenalnog košarkaša Barce

Barceloni pripao El Clasico: Nikola Mirotić razbio Real Madrid!

M. Šljivak

Košarkaši Barcelone pobijedili su večeras u 14. kolu Eurolige velikog rivala Real Madrid rezultatom 93:80.

Za razliku od fudbalskog El Clasica, košarkaški derbi donio je mnogo bolju igru Barce, koja je došla do trijumfa na krilima fenomenalnog Nikole Mirotića.

Samo su uvodne minute u Blaugranu pripale Realu. Na otvaranju meča Kraljevi su imali u nekoliko navrata sedam poena prednosti, ali zatim Barcelona preuzima rezultat i igru na svoju stranu.

Prvu dionicu Katalonci su dobili s 24:19, prednost je tokom druge dionice išla i do plus 12, a na odmor se otišlo s devet poena prednosti u korist domaćeg tima, 51:42.

Bez problema je Barcelona održavala prednost u nastavku meča. Real nije uspio da napravi neku seriju kojom bi se vratio u meč, a nakon 30 minuta igre i dalje je bilo devet poena razlike, 67:58.

Prednost Barce u posljednjoj dionici je išla i do plus 15, a na kraju je katalonski tim slavio pobjedu od 13 poena razlike.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Nikola Mirotić je predvodio Barcelonu sa 31 poenom i 10 skokova u ovom meč, Davies je dodao 16, a Laprovittola 14 koševa.

Kod Real Madrida Causeur i Heuertel su ubacili po 11

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi