Barcelona ponizila Panatu, Laboral Kutxa u NBA elementu

Košarkaška Euroliga

Barcelona ponizila Panatu, Laboral Kutxa u NBA elementu

Edmir Škorić

Košarkaši Barcelone razbili su Panathinaikos u susretu trećeg kola Eurolige.

Barca je nadigrala goste iz Atine, te je slavila sa 77:52 prvu pobjedu u Euroligi. 

Na početku je to izgledalo kao neizvjesna utakmica, ali već na poluvremenu je bilo plus 14 u korist Katalonaca (42:28).

Dvocifrenu prednost Barca je održavala tijekom treće dionice, da bi u četvrtoj uspjela da ode na 20 poena prednosti.

Justin Doellman je bio najefikasniji Barcin košarkaš sa 13 poena, dok su po 11 dodali Alex Arbines, Perperoglou i Ante Tomić. James Gist sa 13 i James Feledeine sa 10 bili su najbolji u očajnom timu Saše Đorđevića.

Laboral Kutxa je bila u "NBA raspoloženju", pa je u Francuskoj razbila Limoges sa 107:71 

Darius Adams je ubacio 18 poena kod španske ekipe, Fabien Causeur 16, Alberto Corbacho 14 poena. Randy Culpepper je ubacio 14 u sastavu Limogesa.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Maccabi je u Tel Avivu bez većih problema savladao Sassari. Bilo je 79:63 u korist izraelskog tima. Devin Smith je ubacio 22 poena, Brian Randle 12, po 11 Sylven Landesberg i Trevor Mbakwe. U timu Sassarija briljirao je Christian Eyenga sa 21 poenom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.