Barcelona razbila Albu u Berlinu

Nijemci bez pravog otpora

Barcelona razbila Albu u Berlinu

Košarkaši Barcelone deklasirali su večeras Albu u Berlinu rezultatom 103:67. 

Bila je to demonstracija sile španjolskog tima koji nije imao obzira za probleme domaćina.

Albe je, podsjetimo, preskočila nekoliko utakmica zbog koronavirusa koji je napao njihov tim, pa su večeras dodatno oslabljeni i tom činjenicom pružili očajno izdanje protiv jake Barcelone. Već je nakon prve četvrtine bilo 12 razlike za goste, a na poluvrijeme su Katalonci otišli s velikih +20 i praktički riješenom utakmicom. No nije taj rezultat izazvao opuštanje u redovima Barcelone koja je imala dosta raspoloženih košarkaša u svojim redovima.

Već poslovično je Mirotić prednjačio sa 18 poena dok je Abrines ubacio 17. Kod Albe nešto bolji od ostalih Fontecchio sa 17 koševa. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi