Šest košarkaša Albe pozitivno na koronavirus
Foto: Euroleague

Ništa od utakmice s Baskoniom

Šest košarkaša Albe pozitivno na koronavirus

Koronavirus ponovo pravi sve veće i veće probleme u svijetu sporta. 

Košarkaška Euroliga je jedna od pogođenijih liga u Europi a skoro u svakom kolu ima nekoliko odgođenih utakmica.

Nakon Zenita, Khimkija, Žalgirisa,CSKA, Barcelone, novo žarište pojavilo se u Berlinu. Čak šestorica košarkaša njemačkog prvaka pozitivno je na Covid-19 a sumnja se da su virus pokupili na gostovanju u Moskvi gdje su u petak savladali tamošnji CSKA. Košarkaši nisu imenovani a javljeno je da je kompletan tim stavljen u izolaciju a da se košarkaši koji su inficirani osjećaju dobro i da nemaju većih komplikacija.

Od euroligaške utakmice s Baskoniom koja je bila na programu ovaj tjedan neće biti ništa te će se za nju naknadno pronaći neki drugi datum. Euroliga je promijenila i pravilo koje je prvotno bilo takvo da tim koji ne može skupiti osam košarkaša za utakmicu istu gubi rezultatom 2:0, u takvo da sada svaka ekipa može odgoditi najviše tri utakmice. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi