Barcelona u zadnje tri i pol minute nadoknadila -11 i slavila protiv Baskonie

Nevjerojatan poraz momčadi Duška Ivanovića

Barcelona u zadnje tri i pol minute nadoknadila -11 i slavila protiv Baskonie

Košarkaši Barcelone slavili su večeras u utakmici 6. kola Eurolige u Vitoriji protiv Baskonie rezultatom 72:71. 

Bila je ovo tvrda utakmica u prvom poluvremenu, utakmica u kojoj nijedan tim nije uspijevao nametnuti svoj ritam i utakmica u kojoj je jedina konstanta bila rezultatska klackalica. 

Kao i skoro uvijek kada igraju ovi protivnici igrala se čvrsta obrana i zanimljiva košarka, no pravi spektakl donijela je posljednja četvrtina ovog susreta. Baskonia koju s klupe vodi naš bivši izbornik Duško Ivanović zaigrala je još bolje u obrani, natjerala Barcu na nekoliko pogrešaka i na nešto manje od 4 minute ovog susreta došla do prednosti od 69:58 i gotovo sigurne pobjede u džepu. Na 11 razlike Baski su otišli i vjerojatno najspektakularnijim potezom ove sezone u Euroligi kada je na jedan promašaj Vildoze niotkud doletio talijanski košarkaš Achille Polonara, doslovno preskočio sve košarkaše koji su pokušali dohvatiti tu loptu i silovito je ukucao u koš.

No tu je Baskonia jednostavno stala i do kraja utakmice postigla još samo dva poena a Barcelona - 14. Kao da su domaći pomislili da je utakmica gotova i već počeli slaviti. Upali su u niz neviđenih pogrešaka koje su do ludila dovele Duška Ivanovića. Sve je kulminiralo izgubljenom loptom na izvođenju iste iz auta te zakucavanjem Abrinesa za konačnih 72:71. Poslije toga zicer je promašio Henry, a šut Petersa sa zvukom sirene blokirao je Nikola Mirotić.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Crnogorac je bio najbolji pojedinac Barce s 18 poena a 12 je dodao Davies, dok je 10 ubacio Abrines. Zoran Dragić je s 15 predvodio Baske, a 14 je postigao Polonara. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti