Barcelona razbila Olympiakos u Pireju, kiks Maccabija u borbi za Top 8

Euroliga, 26. kolo

Barcelona razbila Olympiakos u Pireju, kiks Maccabija u borbi za Top 8

Barcelona pod trenerskom palicom Svetislava Pešića pruža odlične partije, a danas je upisala ubjedljivu gostujuću pobjedu nad Olympiakosom rezultatom 90:63.

Gosti su nešto bolje i otvorili susret, pa su prvu dionicu rješili u svoju korist rezultatom 22:17, da bi Olympiakos na odmoru imao deficit od dva poena (40:38).

Barca, međutim, u trećoj dionici pravi sjajnu seriju i stiže do osjetnije prednosti, a u zadnjoj četvrtini poptuno razbija Olympiacos. Gosti su četvrtu četvrtinu dobili sa 27:11, pa su na kraju slavili izuzetno ubjedljiv trijumf.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi je bio Ante Tomić sa 19 poena, dok je Moerman dodao dva manje. Kod domaćih su najraspoloženiji bili McLean i Printezis sa po 14 postignutih poena.

Maccabi Tel Aviv je na svom terenu upisao poraz od Khimkija rezultatom 94:91. Izraelci su tako ostali na osmoj poziciji na tebeli sa omjerom od 13 pobjeda i isto toliko poraza, te su dali priliku Baskoniji koja trenutno igra svoj meč 26. kola da se izjednači sa njima po broju pobjeda i zakomplikuje borbu za mjesto koje vodi na Final Eight.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Najzaslužniji za poraz Maccabija je bio Khimkijev dvojac Gill - Shved. Anthony Gill je postigao 24 poena, dok je dva manje upisao Alexey Shved. Kod Maccabija je najefikasniji bio Pierre Jackson sa 25 poena.

Brose Bamberg je upisao domaću pobjedu rezultatom 88:79 nad Anadolu Efesom. Ekipu Brosea su do trijumfa predvodili Wright i Radošević sa po 15 poena, dok je kod Efesa najefikasniji bio Errick McCollum koji je postigao 21 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi