Goudelock vodio Milano do pobjede nad Khimkijem, Maccabi bolji od Efesa

Euroliga 25. kolo

Goudelock vodio Milano do pobjede nad Khimkijem, Maccabi bolji od Efesa

Košarkaši Milana su u okviru 25. kola Eurolige upisali gostujuću pobjedu protiv Khimkija rezultatom 77:86.

Gosti su bolje i otvorili susret te su nakon prve četvrtine imali vodstvo od 30:20. Uspio je Milano sigurno čuvati svoju prednost i u drugoj dionici u kojoj su obje ekipe ubacile po 19 poena, pa se na odmor otišlo prednošću italijanske ekipe rezultatom 49:39.

Međutim, u trećoj dionici Milano igra dosta loše, pa Khimki uspijeva anulirati zaostatak, ali i preći u minimalno vodstvo koje Moskovljani zadržavaju do početka zadnje dionice.

Ipak, u četvrtoj četvrtini Milano pravi sjajnu seriju, ponovo dolazi do pristojne prednosti i na kraju slavi pobjedu.

Goste je do trijumfa predvodio sjajni Andrew Goudelock sa 26 poena, dok je 15 dodao Mindaugas Kuzminskas.

Kod Khimkija je, po običaju, najefikasniji bio Alexey Shved koji je ubacio 24 poena, kojima je dodao i šest asistencija.

U susretu koji je počeo nešto kasnije Maccabi Tel Aviv je stigao do gostujuće pobjede nad posljednjeplasiranim Anadolu Efesom, rezultatom 81:94.

Ipak, Efes je solidno igrao u prvom poluvremenu. Domaći su prvu dionicu dobili sa 21:20, da bi se na odmor ipak otišlo minimalnim vodstvom Maccabija, 43:42.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Domaći su još u trećoj dionici držali priključak, a onda Maccabi u zadnjoj četvrtini lomi otpor protivnika i na kraju slavi ubjedljivu pobjedu.

U ekipi Efesa najefikasniji je bio Sonny Weems sa 21 poenom, a Amerikanac je dodao i šest asistencija. Sa druge strane u Maccabiju se istakao Pierre Jackson sa 18 ubačenih poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi