Real Madrid bolji od Barcelone i u košarkaškom El Clasicu
Foto - EPA

Luda završnica meča

Real Madrid bolji od Barcelone i u košarkaškom El Clasicu

Midhat Šljivak

Nakon što su fudbaleri Real Madrida savladali Barcelonu El Clasicu sa 2:1, večeras su košarkaši ovog kluba pobijedili najvećeg rivala i to na gostovanju rezultatom 87:85.

Kraljevi su serijom od 9:0 ušli u ovaj meč. Konstantno su vodili tokom prve dionice koju su na kraju dobili rezultatom 20:15.

Kontrolisao je Real rezultat i u drugoj dionici. Prednost je u jednom trenutku otišla i na plus 14 (36:22) nakon još jedne odlične serije poena, a na odmor su gosti iz Madrida otišli sa plus devet, 42:33.

Barca se uspjela vratiti u meč u finišu treće dionice. Zaigrao je katalonski tim zaista fenomenalno, došli su u jednom trenutku samo na poen zaostatka, a u posljednju dionicu se ušlo vodstvom Reala 59:57.

Kada su gosti iz Madrida sredinom posljednje dionice otišli na plus 13 činilo se kao da je u ovom meču sve gotovo, no Barca se nije predavala.

Uspjeli su doći do minus četiri (74:78), ali zatim mladi Tristan Vukčević pogađa treću trojku večeras i Real je imao na minut do kraja devet poena prednosti

Nestvarna završnica je potom uslijedila u Blaugrani jer je Real greškama vratio Barcu u igru. Higgins i Mirotić pogađaju trojke i Barcelona je došla do prvog vodstva na utakmici 85:84.

Međutim, Nicolas Laprovittola pogađa dva plus jedan i donosi prednost Realu 87:85, a ispostavit će da je Argentinac donio i pobjedu svom timu jer Higgins nije uspio zabiti posljednji napad.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Cory Higgins je bio najefikasniji sa 21 poenom, Calathes je dodao 18, a Mirotić 17 poena.

Rudy Fernandez je ubacio 13 kod Reala, Garuba i Laprovitolla su dodali 11, baš kao i mladi Tristan Vukčević.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mehinaldo
Cepaj debile katalonske
7 5
user1583752673
Kad ide ide
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi