Barcelona sigurna protiv Asvela

Nova pobjeda tima iz Blaugrane

Barcelona sigurna protiv Asvela

Košarkaši Barcelone rutinskom su partijom večeras u svojoj dvoranu, u utakmici 14. kola Eurolige savladali francuski Asvel rezultatom 80:67.

Kontrolirao je domaći tim u potpunosti sve što se događalo na ovoj utakmici od samog početka pa do kraja susreta. 

Iako glavne vedete tima nisu bile previše raspoložene pobjeda protiv tima iz Villeurbannea nije dolazila u pitanje. Na odmoru je Barca imala 10 koševa viška da bi se francuski košarkaši u trećem periodu uspjeli približiti na -7 no to je bilo sve što su uspjeli napraviti u ovom susretu budući da je Barcelona ponovno stisnula gas i mirno privela utakmicu kraju.

Alex Abrines zabio je 16 poena za Barcelonu, Higgins je dodao 13 a Mirotić 12 koševa za pobjednike. Lighty sa 16 najbolji kod Asvela dok je Kahudi ubacio 12 poena. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi