Barcelona pobijedila Khimki na gostovanju, Zenit preokrenuo Asvela

Sjajna košarka u Podmoskovlju

Barcelona pobijedila Khimki na gostovanju, Zenit preokrenuo Asvela

Košarkaši Barcelone u sjajnoj su utakmici odigranoj večeras u Mytischi Areni u Podmoskovlju slavili protiv domaćeg Khimkija rezultatom 102:94

Ponudila je večerašnja utakmica ova dva rivala sve ono što košarka može ponuditi. Početak utakmice i cijelo prvo poluvrijeme pripalo je Kataloncima koji su igrali fantastično u napadu i gotovo da nisu znali ni mogli promašiti koš u ovom dijelu utakmice. 

Na poluvremenu je rezultat glasio 61:48 za Barcu koja nije popuštala ni u trećem periodu i sve je slutilo na to da će bez problema doći do pobjede. No sredinom i krajem četvrtog perioda raspucao se i Khimki koji je također igrao odličan napad te na nešto manje od 2 minuta do kraja uspio doći na samo -3 te utakmicu učiniti neizvjesnom. No trojka Malcolma Delaneya riješila je sve dvojbe i Barca je ubilježila desetu pobjedu. 

Nikola Mirotić s 28 poena predvodio je Barcelonu, Delaney je dodao 17 a Ante Tomić 15 koševa. Shved je već poslovično bio najbolji kod Khimkija s 23 poena, Evans je ubacio 16 a Booker i Karasev po 14 koševa. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U Sankt Petersburgu Zenit je nakon velikog preokreta uspio savladati francuski Asvel. Rusi su zaigrali sjajno u drugom poluvremenu i konačno došli do pobjede za koje već neko vrijeme nisu znali ni u Euroligi ni u VTB League. Renfroe sa 16 i Ayon s 14 poena najzaslužniji za trijumf Zenita, dok kod Asvela nije bilo dvoznamenkastih košarkaša. Maledon je ubacio 9 i bio najefikasniji, a čak 5 košarkaša gostiju je ubacilo po 8 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi