Barcelona sigurna protiv Bayerna, Alba nemoćna u Villeurbanneu

Pobjeda Asvela nad Berlincima

Barcelona sigurna protiv Bayerna, Alba nemoćna u Villeurbanneu

Košarkaši Barcelone neokrznuti su prošli kroz gostovanje u Bavarskoj gdje ih je u Minhenu dočekao njemački šampion Bayern.

Opravdao je gostujući tim status favorita kao i jednog od favorita kompletne Eurolige i ovu utakmicu od samog starta stavio pod svoju kontrolu. 

Svetislav Pešić je svom nekadašnjem timu dopustio da zabije samo 25 poena u prvom poluvremenu nakon kojeg je već bilo jasnije da će bodovi na konto Barcelone. Treću i četvrtu četvrtinu dobio je Bayern no razlikom koja nikako nije mogla ugroziti sigurnu prednost gostiju do koje su stigli prvenstveno jakom obranom. 

Higgins sa 16 koševa je bio najbolji kod Barce, Mirotić je zabio 14 a Davies 13 poena. Zipser s 19, te Lučić s 11 poena bolji od ostalih kod Bayerna. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Ekipa Asvela je nakon sjajne treće četvrtine u kojoj su preokrenuli vodstvo Albe na poluvremenu i u potpunosti devastirali goste s 31:14 u tom dijelu igre stigla do nove pobjede, ovaj put od 93:81. Svi košarkaši koje je Zvezdan Mitrović poslao na parket zabijali su poene a najbolji su bili Lighty s 14, te Payne i Kahudi s po 12 koševa. Kod Albe prolazna ocjena stajala je kraj imena Islanđanina Hermanssona koji je zabio 17 koševa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi