Barcelona sigurna protiv Unicaje, Baskonia protiv Tenerifa

Španjolsko prvenstvo završava se u Valenciji

Barcelona sigurna protiv Unicaje, Baskonia protiv Tenerifa

Košarkaši Barcelone došli su do druge pobjede na završnom turniru Endesa Lige koji se igra u Valenciji. 

Oni su nakon manjih problema u prvom poluvremenu savladali Unicaju rezultatom 84:73 i tako ostali neporaženi i nakon drugog susreta u La Fonteti. 

Centarska linija Katalonaca bila je nerješiva zagonetka za tim iz Malage. Mirotić je zabio 19 poena a Ante Tomić 17 i njih dvojica bili su najbolji košarkaši Barcelone. S druge strane Waczynski s 13 i Thompson s 12 predvodili su Unicaju.

U drugom susretu Baskonia je dobila Tenerife rezultatom 79:72 na krilima Shengelie i njegovim 21 poenom. Eric, Vildoza, Diop i Shields su dodali svaki po 10 poena te je i Baskonia na omjeru od 2-0. Shermandini je s 18 poena i 11 skokova bio najbolji kod Tenerifa dok su Zeisloft i Salin ubacili po 13. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi